Примэрия села Ниморень

Примэрия села Ниморень и почтовое отделение

Село Ниморены

Село Ниморены - один из крупных бессарабских населённых пунктов

Гимназия

Гимназия им.Митрополита Гурие Гросу села Ниморены

Бюст Митрополита Гурие Гросу.

Бюст Митрополита Гурие Гросу. Бюст был вырезан скульптором Аркадием Гамко из Суручень.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Back To Top

«AVÂNTUL» – «POLIPROJECT» 2:2

Echipa «Avântul», Nimoreni, campionatul de fotbal între veterani, retur, la început cu unele modificări în componență. Porțile formației sunt apărate de Roman Istrati, un fotbalist cu mare experiență în fotbalul moldovenesc.

Joi, 21 septembrie, de ziua Nașterii Maicii Domnului, pe stadionul din Nimoreni s-a disputat meciul etapei a 8, retur din cadrul campionatului de fotbal între veterani. La Nimoreni a sosit lidera clasamentului echipa «Poliproject», Chișinău, în lotul căreia joacă foștii selecționeri ai naționalei Moldovei ca Radu Rebeja, Oleg Șișchin, Victor Comlionoc, Iulian Bursuc, Vladimir Japălău, Mihai Cojusea, Sergiu Muntea și alții. În formația «Avântul» alături de cunoscuții fotbaliști Vitalie Lungu, Iurie Groșev, Vasile Arlet, Valeriu Catană a apărut portarul Roman Istrati, care joacă fotbal de plajă.

La ora 17.00, arbitrii Federației Moldovenești de Fotbal, în componență Valeriu Guțu, Vasile Dabija și Valeriu Pavlov, au invitat echipele la centrul terenului de fotbal, care a fost prealabil bine pregătit. A urmat un minut de reculegere în memoria lui Iurie Konusevici, fost președinte al Asociații veteranilor de fotbal din Moldova.

S-a flierat startul meciului. Și unii și alți fotbaliști, cu o bogată experiență în fotbal, jucau frumos pasând précis unul altuia. La un moment atacantul iute de picior Victor Comlionoc deschide scorul cu un șut précis spre poartă – 1:0. În repriza a doua Vitalie Lungu cu o lovitură parașută trimite balonul în poarta adversarilor – 1:1. Cei de la «Avântul» prind la curaj și la o fază de atac-fulger atacantul Vitalie Ceban mai bate un gol – 2:1. Cu 5 minute de finala meciului mijlocașul Oleg Șișcin reușește să trimită golul salvării în poarta apărată de Poman Istrati – 2:2. Peste puțin timp a răsunat fluerul final al arbitrului.

Așa dar echipa «Avântil», Nimoreni a acumulat deja 11 puncte și s-a plasat pe locul III în clasment.

Valeriu TURTA ziarist sportiv