Примэрия села Ниморень

Примэрия села Ниморень и почтовое отделение

Село Ниморены

Село Ниморены - один из крупных бессарабских населённых пунктов

Гимназия

Гимназия им.Митрополита Гурие Гросу села Ниморены

Бюст Митрополита Гурие Гросу.

Бюст Митрополита Гурие Гросу. Бюст был вырезан скульптором Аркадием Гамко из Суручень.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Back To Top

O STAȚIE NOUĂ DE EPURARE LA NIMORENI

La 25 septembrie, curent, cu ajutorul Guvernului României, la Grădinița de copii «Butucel» din localitatea Nimoreni, raionul Ialoveni, au fost finalizate lucrările de construcție și darea în expluatare a Stației moderne de Epurare a apelor uzate.

După cum ne-a informat Andrei Covali, primarul satului Nimoreni, în anul 2013 la o ședință ordinară administrația publică locală, împreună cu consilierii primăriei, au acceptat elaborarea proiectului Stației de Epurare la Grădinița de copii «Butucel». În toată acea perioadă sau căutat resurse financiare pentru implementarea proiectului în viață. Astfel, în anul 2016 Primaria satului Nimoreni a fost desemnată printre cele 82 Grădinițe de copii din Republica Moldova câștigătoare a Grandului acordat de Guvernul României prin gestionarul de finalizare Fondul de Investiții Sociale din Republica Moldova (FISM).

În perioada lunii iunie 2017 a fost semnat Contractul de executare a lucrărilor la Grădinița de copii «Butucel», privind instalarea utilajului modern a Stației de Epurare. Lucrările de montaj au fost executate de către Compania «Top Imobil» SRL, care în termen redus a finalizat lucrările la 25 septembrie 2017.

Costul Proiectului Stației de Epurare e de 405 mii lei. Stația respectivă, având productivitatea de 10 m3 pe zi, va asigura condiții mai bune de sanitărie a celor 110 copii din grădiniță. De acum mai departe copiii nu v-or fi nevoiți să meargă la WC-ul din curtea Grădiniței pe toata perioada anului.

Primăria satului Nimoreni, copiii de la Grădinița «Butucel» și părinții lor aduc mulțumiri Guvernului României pentru sprijinul acordat la construcția și darea în expluatare a Stației moderne de Epurare.

Valeriu TURTA ziarist sportiv