Примэрия села Ниморень

Примэрия села Ниморень и почтовое отделение

Село Ниморены

Село Ниморены - один из крупных бессарабских населённых пунктов

Гимназия

Гимназия им.Митрополита Гурие Гросу села Ниморены

Бюст Митрополита Гурие Гросу.

Бюст Митрополита Гурие Гросу. Бюст был вырезан скульптором Аркадием Гамко из Суручень.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Back To Top

Un meci amical la Buțeni

Vinerea trecută, 8 iunie, curent, pe terenul de fotbal din localitatea Buțeni, raionul Hîncești s-a disputat un meci amical de fotbal între selecționatele administraților publice locale a raioanelor Hîncești și Ialoveni.

Meciul a avut loc seara pe un timp bun de a juca fotbal. În echipa raionului Ialoveni au jucat pe teren Lilian Carmanu, președintele raionului Ialoveni, Anatol Chicerman, primar de Pojăreni, Andrei Covali, primar de Nimoreni, Vitalie Goloman, primar de Sociteni, Ion Budeanu, veteran al fotbalului din raionul Ialoveni și alți funcționari publici. În echipa de veterani ai selecționatei raionului Hîncești au jucat Anatol Postolachi, Victor Pisica, consilieri a primăriei Buțeni, Petru Cozlac, primar de Cățăleni, Leonid Pascaru, consilier a primăriei Sarata Galbenă, Chiril Barcari, metodist pe Sport a primăriei Buțeni și alții.

A fost un meci destul de interesant cu faze periculoase în careurile ambelor echipe. Cu un minut de sfârșitul primei reprize fotbaliștii echipei raionului Hâncești reușesc să deschidă scorul 1:0. În repriza a doua Lilian Carmanu, întrun atac reușit, reușește să egaleze scorul 1:1. Fotbaliștii localnici joacă puțin mai agresiv și reușesc să marcheze încă două goluri 3:1. La o fază de atac a echipei din Ialoveni, cineva din fundașii formației localnice joacă cu mâna. Penalty! De balonul instalat pe punctul de var la o distanță de poartă de 11 metri se apropie Lilian Caramanu. Urmează un șut puternic și precis – 2:3.

A răsunat fluierul final al arbitrului. Fotbaliștii ambelor echipe, puțin obosiți, se salută prietenește reciproc. Asta a fost să fie. Pe 16 iunie meciul între selecționatele administrațiilor publice locale a raioanelor Ialoveni și Hîncești se va disputa pe terenul de fotbal din Nimoreni.

Valeriu TURTA, ziarist sportiv