Примэрия села Ниморень

Примэрия села Ниморень и почтовое отделение

Село Ниморены

Село Ниморены - один из крупных бессарабских населённых пунктов

Гимназия

Гимназия им.Митрополита Гурие Гросу села Ниморены

Бюст Митрополита Гурие Гросу.

Бюст Митрополита Гурие Гросу. Бюст был вырезан скульптором Аркадием Гамко из Суручень.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Back To Top

«IȘNOVĂȚ» - «AVÂNTUL» 3:4

Vineri, 20 septembrie, la Nimoreni s-a disputat meciul între echipele «Ișnovăț» și «Avântul», Nimoreni, din cadrul etapei a VIII retur, a Campionatului Moldovei la fotbal între veterani, sezonul 2019.

La fluerul arbitrului de centru Valeriu Minciună, ajutat de tușierii Tudor Bologa și Adrian Spînu, echipele de veterani au început meciul. În echipa «Ișnovăț» pe teren jucau Ion Burea, Andrei Covali, Genadie Bortă, Mihai Moisei și alți fotbaliști în vârstă, care se străduiau să aducă prin pase precise balonul în careul adversarilor. În echipa «Avântul» frumos jucau exprementații fotbaliști Alexandru Popovici, Vasile Arlet, Alexei Savinov, Vitalie Lungu, Veaceslav Untilă, precum și Eduard Munteanu (părintele Serafim), și alții.

După câteva minute de joc, Vasile Arlet face o pasă prin aer atacantului Alexandru Popovici, care cu un șut précis trimite balonul în poartă – 1:0. Într-o fază de atac Valeriu Andronic îi pasează mingea lui Vasile Arlet, care șutează puternic pe lângă bara porții. A urmat un atac furtunos a lui Alexandru Popovici, care mai bate un gol – 2:0. Apoi atacantul Veaceslav Untilă trimite balonul din nou în poarta adversarilor – 3:0.

În repriza a doua jucătorul cu Nr.15 pe maiou Genadie Borta reușețte să bată un gol în poarta apărată de Sergiu Frunză – 1:3. Echipa «Avântul» din nou marcheză – 4:1. Veteranii echipei «Ișnovăț» nu se lasă bătuți. Ion Burea face scorul 2:4, apoi tot el din lovitură de la 11m. mai bate un gol în poarta adversrilor – 3:4.

A fost un meci interesant. Echipa «Avântul», Nimoreni, acumulând încă 3 puncte prețioase, cu 15 puncte acumulate de la startul campionatului, se află pe prima poziție în clasament. Următorul meci echipa din Nimoreni îl va juca cu formația «Geotermal», Chișinău, campioana anului 2018.

Valeriu TURTA, journalist