Примэрия села Ниморень

Примэрия села Ниморень и почтовое отделение

Село Ниморены

Село Ниморены - один из крупных бессарабских населённых пунктов

Гимназия

Гимназия им.Митрополита Гурие Гросу села Ниморены

Бюст Митрополита Гурие Гросу.

Бюст Митрополита Гурие Гросу. Бюст был вырезан скульптором Аркадием Гамко из Суручень.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Back To Top

«AVÂNTUL» bate «GEOTERMAL» cu 2:1

Joi, 26 septembrie, la Nimoreni echipa locală «Avântul» a învins formația «Geotermal», Chișinău, campioana anului trecut între veterani, cu scorul de 2:1, și continue să se mențină pe prima poziție din clasament, acumulând déjà 18 puncte.

La fluerul arbitrului de centru Petru Stoianov, ajutat de feciorii lui, tușierii Oleg și Vladislav Stoianov, echipele de veterani au început meciul. Ambele echipe aveau fotbaliști de valoare. La formația «Geotermal» jucau foști jucători ai selecționatei Moldovei ca Sergiu Epureanu, Viorel Frunză, Iulian Bursuc, Iurie Osipenco, Vladimir Golovatenco și alții. În echipa «Avântul» bine se descurcau cu mingea Sergiu Pogreban, Ivan Tabanov, Vasile Arlet, Iulian Popescu, Iurie Groșev, Vitalie Lungu, Ion Basarab și alții.

Prima repriză sa încheiat cu 0:0. În repriza a doua fotbaliștii au jucat mai eficient. Atacantul iute de picior Alexandru Popovici trece în careul adversarilor unu la unu cu portarul și deschide scorul – 1:0. Apoi a urmat o lovitură liberă a fundașului Lilian Popescu. Balonul trece aproape de bara porții! După aceasta Popescu trimite balonul în careul portarului și Ion Basarab îl bagă în plasa porții, însă golul nu este validat, fiind ofsaid. La un moment Lilian Popescu trimite balonul din corner în careu și Alexandru Popovici cu capul bate gol – 2:0! A mai urmat un șut puternic a lui Iurie Groșev, însă balonul trece aproape de bară. Cu un minut până la sfârșitul meciului, atacantul iute de picior al echipei «Geotermal» Iulian Bursuc reușește să trimată balonul în poarta apărată de Sergiu Frunză – 1:2. A răsunat fluerul final al arbitrului.

Așadar, obținând acasă victoria cu 2:1, echipa «Avântul», Nimoreni, și-a păstrat poziția de lider în clasament, acumulând deja 18 puncte. Pe locul 2 în clasament a trecut echipa «Viișoara», Speia, (13 puncte), care în aceiași zi a bătut acasă formația «Ișnovăț» cu scorul de 5:1.

În următoarea etapă echipa «Avântul», Nimoreni va juca în deplasare cu formația CR Hîncești, iar echipa «Ișnovăț» va primi pe terenul de acasă formația «Poliproject», Chișinău. Echipa «Geotermal» va juca cu formația «Viișoara», Speia. Lupta pentru medalii continue.

Valeriu TURTA, journalist