Примэрия села Ниморень

Примэрия села Ниморень и почтовое отделение

Село Ниморены

Село Ниморены - один из крупных бессарабских населённых пунктов

Гимназия

Гимназия им.Митрополита Гурие Гросу села Ниморены

Бюст Митрополита Гурие Гросу.

Бюст Митрополита Гурие Гросу. Бюст был вырезан скульптором Аркадием Гамко из Суручень.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Back To Top

«AVÂNTUL» - campioana Moldovei!

O nouă veste îmbucurătoare pentru amatorii de fotbal nimoreneni. Echipa «Avântul», Nimoreni, a cucerit titlul de campioană a Moldovei în campionatul național de fotbal între veterani, ediția 2019, fiind decorată din partea Federației Moldovenești de Fotbal cu medaliile de aur și o Cupă frumoasă.

Joi, 14 noiembrie, la stadionul din satul Nimoreni, a avut loc meciul între echipele «Avântul», Nimoreni și «Poliproject», Chișinău, care a decis soarta campionilor din sezonul 2019. După ce la centrul terenului de fotbal, bine îngrejit de Constantin Turculeț, arbitrul Petru Stoianov și cei doi tușieri, feciorii săi Oleg și Vladislav Stoianov, au dat start meciului. Echipa «Avântul» a apărut pe teren în următoarea componență: Eduard Munteanu (părintele Serafim), capitanul echipei, Ruslan Istrati, Vasile Arlet, Lilian Popescu, Ivan Tabanov, Alexei Savinov, Vitalie Lungu, Iurie Groșev, Valeriu Catană, Serghei Pogorelov și Alexandru Popovici. În repriza a doua au mai jucat Ion Budeanu, Iurie Cojocaru, Anatol Chicerman, Veaceslav Untilă. Echipa «Poliproject» are și ea fotbaliști veterani de valoare: Victor Comlionoc, Oleg Șișchin, Danuț Oprea și alții.

Prima repriză s-a încheiat cu 3:1 pentru «Avântul», golurile gazdelor fiind marcate de Alexandru Popovici (2 goluri) și Iurie Groșev. La adversari golul a fost marcat de Dănuț Oprea.

În pauza dintre reprize Dumitru Vicol, administratorul companiei locale «Monicol», a înmânat fotbaliștilor echipei «Avântul» сadouri speciale. Apoi meciul a continuat. Fotbaliștii echipei «Poliproject» joacă mai agresiv, reușind să egaleze scorul – 3:3. Apoi gazdele organizează două atacuri furtunoase. Vitalie Lungu și Veaceslav Untilă mai bat două goluri adversarilor – 5:3. A răsunat fluierul final. Gata, echipa «Avântul» devine campioană!

În aceiași zi pe alt stadion din Nimoreni au jucat echipele «Ișnovăț» și «Geotermal», Chișinău. Scor final – 1:1.

A urmat ceremonia de premiere. Anatol Teslev, preșesintele Asociației veteranilor de fotbal din Moldova, le-a mulțumit echipelor pentru fotbalul frumos demonstrate, dorindu-le fotbaliștilor noi succese pe viitor. Echipa «Avântul», Nimoreni, campioana sezonului 2019, a fost decorată cu medaliile de aur și o Cupă originală. Formația «Geotermal», Chișinău a primit medaliile de argint și o Cupă frumoasă.

Andrei Covali, primarul satului Nimoreni: «Suntem nespuși de bucuroși de faptul că echipa noastră «Avântul» a devenit campioana Moldovei. Necesită de menționat străduința conducătorului echipei, părintelui Serafim, care a adunat o echipă bună de veterani ai fotbalului moldovenesc și ne bucură consătenii cu adevărate sărbători sportive. Conducerea primăriei Nimoreni, împreună cu consilierii locali va susține și pe viitor echipa și moral și material».

Valeriu TURTA, journalist