Примэрия села Ниморень

Примэрия села Ниморень и почтовое отделение

Село Ниморены

Село Ниморены - один из крупных бессарабских населённых пунктов

Гимназия

Гимназия им.Митрополита Гурие Гросу села Ниморены

Бюст Митрополита Гурие Гросу.

Бюст Митрополита Гурие Гросу. Бюст был вырезан скульптором Аркадием Гамко из Суручень.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Back To Top

Hramul la Nimoreni 2019

Joi, 21 noiembrie, de ziua Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, creștinii satului Nimoreni, au sărbătorit Hramul localității. O zi deosebită, în care s-au împlinit deja 103 ani de la inagurarea oficială a Sfintei Biserici din localitatea pitorească Nimoreni, raionul Ialoveni.

Cu această ocazie, în lăcașul Bisericii din centrul localității a avut loc o slujbă religioasă. Părintele Serafim și alți preoți au binecuvântat sătenii și oaspeții Hramului, vorbindu-le despre valorile creștine și tradițiile celor ce trăiesc în sat și care, prin munca lor, an de an fac lucruri vrednice de laudă. S-a menționat faptul că sătenii, împreună cu consilierii primariei, Primarul Andrei Covali, agenții economici din localitate în ultimul timp s-au străduit să înbunătățească viața socială, sportivă și culturală din localitate.

Parohul Bisericii, ce poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, părintele Serafim a fost felicitat cu prilejul Hramului, de administrația locală, de un grup de preoți, precum și de alte personalități oficiale. Ceremonia slujbei religioase a fost urmărită de mulți copii drăgălași, care împreună cu părinții și bunicii au venit la Biserică pentru a se împărtăși. Corul bisericesc a impresionat prin interpretarea cântărilor religioase. În fața creștinilor, adunați în Sfânta Biserică, a rostit un mesaj de felicitare Andrei Covali, primarul satului Nimoreni. Primarul le-a mulțumit consătenilor pentru susținere în realizarea unor lucruri bune în comunitate și le-a dorit sănătate și bunăstare în familii. A urmat ceremonia de felicitare a patru familii din Nimoreni, cuplurile care au împlinit 50 ani de căsătorie. Flori, cadouri și Diplome speciale din partea administrației locale au primit cuplurile Ion și Ana Tataru, Ion și Vera Cojocari , Tudor și Ana Cioara, Tudor și Elena Miron. Cum se zice, la mulți ani, stimați nimoreneni! A urmat o agapă frățească pentru toți cei care au asistat la slujba religioasă de Hramul Bisericii din Nimoreni.

În a doua jumătate a zilei de Hram, în centrul satului a avut loc un concert cu participarea ansamblului vocal «Doina Ișnovățului», cît și al interpreților autohtoni Rodica Druță-Hămuraru, Nicolae Ciobănică, interpretei de muzică ușoară Geta Burlacu. Până seara târziu nimorenenii s-au distrat, sărbătorind Hramul satului.

Valeriu TURTA, journalist