Примэрия села Ниморень

Примэрия села Ниморень и почтовое отделение

Село Ниморены

Село Ниморены - один из крупных бессарабских населённых пунктов

Гимназия

Гимназия им.Митрополита Гурие Гросу села Ниморены

Бюст Митрополита Гурие Гросу.

Бюст Митрополита Гурие Гросу. Бюст был вырезан скульптором Аркадием Гамко из Суручень.

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Back To Top

AVÂNTUL mai cucerește o Cupă!

Echipa Avântul, Nimoreni, campioana Molovei la fotbal între echipe de veterani 2019, dăunăzi a mai cucerit o Cupă a Federației Moldovenești de Fotbal.

Sâmbătă, 23 noiembrie, la Baza de pregătire a selecționatelor naționale din Vadul lui Vodă a avut loc Turneul final la fotbal al echipelor de veterani din regiunea Nord, Sud, Est și Centru al Moldovei. Cele 4 echipe: «Zarea», Bâlți, ARF Cahul, «Tiras», Tiraspol și «Avântul», Nimoreni, după tragerea la sorți, au jucat primele meciuri. Echipa «Zarea», Bălți în prima partidă a învins formația ARF Cahul cu scorul de 8:1, iar echipa «Avântul», Nimoreni, condusă de Eduard Munteanu (părintele Serafim), a bătut formația «Tiras», Tiraspol cu 7:3. Golurile echipei Avântul au fost marcate de Valeriu Andronic (3 goluri), Lilian Popescu (2 goluri), Sergei Pogreban și Vitalie Lungu.

După un mic repaus pe teren au eșit echipele «Tiras», Tiraspol și ARF Cahul, care au concurat pentru locul III. Cu scorul de 6:5 au învins tiraspolenii. În finală au jucat «Avântul», Nimoreni și «Zarea», Bălți. A fost un meci foarte încordat. În repriza a doua atacantul Ion Basarab reușește să trimită balonul în plasa adversarilor. Arbitrii FMF Vasile Dabija și Valeriu Guțu fixează scorul final 1:0 pentru echipa «Avântul», Nimoreni.

A urmat ceremonia de premiere. Anatol Teslev, președintele Asociației veteranilor a fotbalului moldovenesc și Pavel Cebanu, președintele de onoare a Federației Moldovenești de Fotbal, au mulțumit echipele participante la turneu pentru un fotbal frumos, dorindu-le fotbaliștilor sănătate și noi succese pe viitor. Capitanului echipei «Avântul», Nimoreni, Eduard Munteanu (părintele Serafim) i-a fost înmânată o Cupă frumoasă, iar fotbaliștii echipei au primit medalii originale. Fundașul echipei «Avântul» Ivan Tabanov, apreciat cel mai bun fundaș, a fost decorat cu un suvenir original. Cu un suvenir original a fost decorat Ruslan Istrati, portarul echipei «Avântul», Nimoreni.

Сu medlii și Cupe originale au fost decorate echipele «Zarea», Bălți, «Tiras», Tiraspol și echipa ARF Cahul.

Valeriu TURTA, journalist