Back To Top

Материалы

«Avântul» atacă ca vântul

Echipa de veterani «Avântul», Nimoreni în etapa a doua a Campionatului «Cupa de Iarnă 2017», care se desfășoară pe terenul cu acoperire artificială a Stadionului «Joma Arena» din sectorul Buiucani a municipiului Chișinău, a învins o altă formație din localitatea Nimoreni - «Burmocan» și continuie lupta pentru trofeul principal al Asociației Veteranilor de Fotbal din Republica Moldova.

Meciul a avut loc duminică, 22 ianuarie, și a fost urmărit de o mulțime de amatori ai fotbalului veniți de la Nimoreni, Suruceni și Ialoveni, printre care Andrei Ursu, Gheorghe Olaru, Leonid Olari, Ion Budeanu, Victor Suruceanu și alții.

Fotbaliștii de la «Avântul», serios motivați, au pornit din primele minute ale meciului atacuri furtunoase în direcția porților adversarilor. Deja în minutul 2 Sergiu Iabanji deschide scorul – 1:0. Peste puțin timp, tot el, mai bate un gol de la distanță – 2:0. Apoi se evidențiază Marcel Reșitco – 3:0. La un moment în careul porții, apărate de Sergiu Frunză, cineva atinge balonul cu mâna. Penalty! Urmează un șut puternic de la punctul de var și scorul se schimbă – 1:3. După aceasta atacantul Viorel Frunză mai bate două goluri și scorul se majorează 5:1.

În repriza a doua cei de la «Burmocan» au încercat să schimbe situația de pe teren. Însă nu a fost să fie. În echipa «Avântul» se produc unele schimbări de jucători. Pe teren apar Eduard Muntenu (părintele Serafim), Valeriu Catană, Anatol Chicerman, Vlad Copoț care puțin înviorează atmosfera de joc. Mijlocașul Iurie Groșev și atacantul Marcel Reșitco reușesc să mai bată două goluri și scorul devine 7:1. Apoi urmează un atac-fulger pe aripa dreaptă a terenului și atacantul Petru Marcov trimite balonul în poartă – 8:1. La finele meciului Iurie Groșev trimite balonul pe o curbă frumoasă în careu și Viorel Frunză cu capul bate mingea în poartă – 9:1. A răsunat fluerul arbitrului Mihail Gatici, care fixează victoria echipei «Avântul».

Duminică, 29 ianuarie, în etapa a III-a echipa «Avântul» v-a juca cu formația «Cojușna», iar echipa «Burmocan» se va confrunta cu formația «Codru», Orhei, care e lidera clasamentului. 

Valeriu TURTA, ziarist sportiv