Back To Top

Материалы

«Avântul» și «Burmocan» se vor duela în finală

Cele două echipe «Avântul» și «Burmocan» din localitatea Nimoreni, obținând victorii în meciurile din semifinală, se vor duela între ele în finală pentru trofeul principal «Cupa de iarnă» a Asociației Veteranilor de Fotbal din Republica Moldova.

Duminică, 19 februarie, primele pe terenul cu acoperire artificială de la «Joma Arena» din sectorul Buiucani al municipiului Chișinău au apărut echipele «Burmocan», Nimoreni și «Сodru», Orhei. Fotbaliștii din Nimoreni joacă destul de agresiv și obțin victoria cu 6:2.

La orele 12.00 pe teren au intrat echipele «Avântul», Nimoreni și «Cojușna». Și aici a avut loc un meci cu multe goluri. Din primele minute atacantul iute de picior Petru Marcov deschide scorul – 1:0. După aceasta apărătorul Iulian Popescu mai bate un gol – 2:0. La un moment mijlocașul Iurie Groșev, fiind traumat este înlocuit ci Alexei Savinov. Pe aripa dreaptă se avântă fundașul Ivan Tabanov, care trimite balonul în careul porții și Victor Comlionoc marchează – 3:0. Apoi urmează o combinație frumoasă un-doi Marcel Reșetco și Victor Comlionoc, și ultimul mai bate un gol – 4:0. În locul lui Comlionoc pe teren apare Sergei Iabanji. La un moment fotbaliștii din Cojușna reușesc să marcheze și ei – 1:4.

În repriza a doua apărătorul Lilian Popescu dintr-o lovitură de pedeapsă trimite balonul în plasă – 5:1. În echipa «Avăntul» se fac schimbări de jucători. Pe teren apar Veaceslav Untilă,Valeriu Catană, Eduard Munteanu (părintele Serafim), Vlad Copoț, Anatol Chicerman. La un atac Alexei Savinov majorează scorul – 5:1. Apoi Veaceslav Untilă mai bate un gol – 6:1. Cei din Cojușna nu se lasă bătuți cu una cu două și după două atacuri furtunoase reușesc să bată două goluri – 3:6. Pe la sfârșit de meci Eduard Munteanu schimbă scorul – 7:3. A răsunat fluerul final al arbitrelor Alexandru Crasnoșan și Andrei Șturmilov.

Așadar, duminică, 26 februarie, echipele «Codru», Orhei și «Cojușna» v-or juca pentru locul III, iar formațiile din Nimoreni «Avântul» și «Burmocan» v-or juca în finală. 

Valeriu TURTA, ziarist sportiv