Back To Top

Материалы

«Avântul», Nimoreni – deținătoarea Cupei de iarnă-2017

Echipa «Avântul», Nimoreni a devenit a doua oară deținătoarea Cupei de iarnă-2017, a turneului de fotbal între veterani, organizat de Asociația veteranilor de fotbal cu suportul Federației Moldovenești de Fotbal (FMF). Fotbaliștii au fost decorați cu o cupă frumoasă și mingi originale din partea FMF, precum și cu premii bănești din partea sponsorilor echipei.

Duminică, 26 februarie, pe terenul de fotbal cu acoperire artificială a JOMA ARENA din sectorul Buiucani, mun. Chișinău s-au disputat ultimele două meciuri ale Turneului de iarnă între veterani.

Pentru locul III au concurat echipele «Codru», Orhei și «Cojușna». După două reprize arbitrii meciului Valerii Pavlov și Boris Cojocari fixează remiză 4:4. Se anunță câte 3 lovituri penalty. Fotbaliștii din Orhei au fost mai preciși. Scor final – 7:6.

Apoi a avut loc finala între două echipe din Nimoreni – «Avântul» și «Burmocan». Reprezentanții echipei «Avântul» din primele minute pornesc un atac-fulger și Iurie Groșev marchează direct din lovitură de corner – 1:0. Peste puțin timp Jan Iacovenko egalează – 1:1. «Avântul» accelerează atacurile și Viorel Frunză mai bate un gol – 2:1, iar Victor Comlionok trimite în plasă încă un balon – 3:1.

În repriza a doua Marcel Reșitco majorează scorul – 4:1. Cei de la «Burmocan» nu se lasă bătuți cu una, cu două, marcând de două ori la rând – 3:4. Viorel Frunză cu Marcel Reșitco mai bat câte un gol – 6:3. În ultimele minute «Burmocan» reușește să mai bată un gol din penalty – 6:4. A răsunat fluerul final. Gata, echipa «Avântul» al doilea an la rând devine deținătoarea Cupei de iarnă. Bravo băieți! Iată numele învingătorilor: Eduard Munteanu (capitanul echipei), Sergiu Frunză, Lilian Popescu, Vasile Arlet, Ivan Tabanov, Iurie Groșev, Marcel Reșitco, Viorel Frunză, Veaceslav Untilă, Valeriu Catană, Vlad Copoț, Ion Plugaru, Vitalie Lungu, Anatol Chicerman, Petru Marcov, Alexei Savinov, Victor Comlionok. A urmat ceremonia de decorare.

Anatol Teslev, veteran al fotbalului moldovenesc și Iurie Conusevici, președintele Asociației Veteranilor de Fotbal, au decorat echipele «Avântul», «Burmocan» și «Codru», Orhei cu Cupe frumoase și cu mingi originale. Celelalte echipe participante la turneu au primit în dar din partea FMF câte o minge de fotbal.  

Valeriu TURTA, ziarist sportiv