Back To Top

Материалы

Ziua Memoriei marcata la Nimoreni

Cu ocazia comemorării celor 25 de ani de la începutul confruntărilor armate de la Nistru, pe data de 2 martie 2017, la Nimoreni a fost marcată «Ziua Memoriei».

În parcul din centrul satului la monumental eroilor neamului s-au adunat combatanții veterani, participanții la conflictul armat de pe Nistru din anul 1992 și sătenii. Părintele Serafim, parohul bisericii locale a îndeplinit ritualul de pomenire a celor care și-au dedicat cu onoare și cu cinste viața pentru apărarea Independenței și Integrității Republicii Moldova. Apoi către combatanți și consăteni s-a adresat Andrei Covali, primarul satului Nimoreni, care a menționat că combatanții din sat cu cinste au apărat țara de separatiști și cazacii ruși, dorindu-le veteranilor sănătate și bunăvoință.

Administrația satului Nimoreni mereu îi va ajuta și susține pe combatanți. Veteranii războiului de pe Nistru au depus flori la monumentul celor căzuți pe câmpul de luptă, pentru apărarea Independenței și Integrității Republicii Moldova. Apoi veteranii au mers la biserica din sat, unde au aprins lumânări în memoria celor care și-au dat viața pentru ca țara noastră să nu fie cotropită de dușmani. După aceasta a urmat o masă de pomenire, organizată de administrația locală înpreună cu omul de afaceri Ion Burea, pentru cei căzuți în războiul de pe Nistru din 1992.

Consiliul raional Ialoveni a alocat ajutor bănesc în valoare de 200 lei pentru fiecare veteran de război, deținător al legitimației confirmative.  

Valeriu TURTA, ziarist sportiv