Back To Top

Материалы

Prima victorie valoroasă a echipei «Avântul», Nimoreni

Prima victorie valoroasă în Campionatul Moldovei de Fotbal între veterani din sezonul 2017 a obținut echipa «Avântul», Nimoreni.

Joi, 11 mai, pe stadionul din Nimoreni s-a disputat meciul din cadrul etapei II a Campionatului de Fotbal între veterani între echipele «Avântul» și FC Grătiești. După ce fotbaliștii veterani s-au salutat reciproc în centrul terenului de fotbal bine pregătit și amenajat, arbitrii Vasile Dabija, Nicolae Stuleni și Boris Cebotari au dat start competiției.

Nu a trecut mult timp de la fluerul arbitrului de centru Vasile Dabija și gazdele reușesc printr-un atac furtunos să deschidă scorul. S-a evidențiat însuși capitanul Eduard Munteanu (părintele Serafim) – 1:0. Au trecut câteva minute de joc și jucătorul cu №80 pe maiou Alexandru Popovici mai bate un gol – 2:0. Apoi un alt atacant iute de picior Veaceslav Untilă majorează scorul 3:0. Fotbaliștii din Grătiești au încercat și ei să bată un gol, însă nu a fost să fie. Portarul echipei locale Sergiu Frunză joacă încredințat. Până la finele reprizei întâi fotbaliștii formației «Avântul» mai bat două goluri. Din nou bine joacă în fața porții Eduard Munteanu (părintele Serafim), care majorează scorul la 4:0, apoi mijlocașul Vitalie Lungu cu un șut puternic de la distanță mai bate un gol – 5:0.

În repriza a doua pe teren apar Lilian Popescu, Vasile Arlet, Valeriu Catană și Iurie Cojocaru, care luptă ca niște lei pentru a nu pierde balonul. Fotbaliștii din Grătiești într-un contratac reușesc să bată un gol – 1:5. Însă peste câteva minute de joc Alexandru Popovici majorează scorul 6:1. Tot el mai bate două golur și scorul devine de 8:1, iar un alt atacant iute de ricior Petru Marcov cu câteva minute sde fluerul final mai bate un gol – 9:1.

Așa dar după înfrângerea din etapa a doua cu 2:5 de la formația «Poliproject», Chișinău, echipa «Avăntul» obține o victorie valoroasă cu 9:1 de la formația din localitatea Grătiești. Joi, 18 mai, echipa din Nimoreni urmează să joace un meci cu formația «Geotermal», Chișinău, iar pe 25 mai v-a pleca în satul Cățeleni, raionul Hâncești, unde v-a avea loc un meci amical cu veteranii fotbalului din localitate.

Valeriu TURTA ziarist sportiv